eger tek basina yapacaksanız hic başlamayın bu ise.. e-ticaret siteleri oyle 1 kisinin urun girip duzenleyecegi kadar basir siteler degildir..
1- tedarikcilerin sana periyodik olarak yeni fiyatlari gondermesi lazim.. (eger satis yapamazsan tedarikci sana fiyat listesi gondermez..)
2- degisen fiyat eski haliyle sitede duruyorsa eski fiyat uzerinden musteriye satisi yapmak zorundasin..
3- butun urunlere alis fiyati uzerinden kar marji ekleyip siteye eklemelisin buda buyuk dikkat ve zahmet ister.. ufak yanlis buyuk zararlara yol acabilir..
e-ticaret siteleri ekip isidir.. tek kisi ile halledilemez.
Tüm bu toz pembe manzaraların hemen yanı başında, 2000 yılında e-ticaret şirketlerinin % 20’si iflas etti” gerçeği aynanın tersini de gösteriyor. Başarılı olan e-ticaret kuruluşlarının, üç yıl boyunca en az 25 milyon $ harcadıkları görülüyor. Marka ve namını korumak isteyen şirketlerin ilk E-varoluş yatırımları 50 milyon $'ı buluyor. Bu yatırımların sadece %20'si teknoloji için harcanmış. Geri kalanı iş modelleri, strateji, müşteri işbirliği, şirket içi kültür değişikliğine yöneltilmiş. ABD ve Avrupa 2001 yılında elektronik ortamda ikinci aşamaya başlarken, Türkiye ilk adımlarını onların deneyimlerinden çıkan derslerden yararlanarak atmak zorunda. Atılımlar sırasında “Hızlı mı olsun, doğru mu?” sorusunu yanıtlamamız gerekiyor
17 Nisan 2008 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder